Jeugdschaken

Let op: Het jeugdschaken is op de dinsdagavond om 19:00 uur in dorpshuis De Schalm!

Schaakvereniging Degoschalm begint vanaf 10 september met een nieuw seizoen jeugdschaken in Westwoud. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen daar (beter) leren schaken. Bekendheid met het schaakspel is meegenomen, maar niet noodzakelijk.

Waarom vinden zoveel mensen, jong en oud, schaken zo boeiend? Daar kom je alleen achter als je het spel zelf speelt. Het doel van schaken is de koning van de tegenstander te veroveren. In het begin lijkt dat ingewikkeld, maar je leert het snel. Het leuke is dat elke partij anders verloopt omdat er zoveel mogelijkheden zijn.

Schaken is net als leren fietsen of rekenen. Eenmaal geleerd, vergeet je het niet meer. Je raakt er nooit op uitgekeken. Schaken is een universele taal. Kinderen uit de hele wereld kunnen met elkaar schaken. Via internet kunnen kinderen zelfs 24/7 een partijtje schaken.

Schaken is goed voor de ontwikkeling van de hersenen van kinderen. Het bevordert o.a. hun concentratievermogen, logisch denken, stimuleert hen om eerst na te denken en dan pas te doen en zorgt voor zelfvertrouwen. De kosten voor een seizoen jeugdschaak zijn overzichtelijk: 30 euro, inclusief oefenmaterialen.

Ben je geïnteresseerd kom dan een keer op dinsdagavond van 19:00 tot 20:00 uur langs.

Voor wie: Jeugd van 7 t/m ongeveer 12 jaar oud (max. leeftijd maakt eigenlijk niets uit)
Dag en tijd: Elke dinsdag van 19:00 tot 20:00 uur
Wanneer: Vanaf 10 september 2024 t/m 22 april 2025, m.u.v. de Kerstvakantie.
Kosten: € 30,- per seizoen

Wil je je opgeven of heb je nog vragen, mail dan naar secretaris@degoschalm.nl

In de Kerstvakantie is er op 24 en 31 december geen jeugdschaken.