Caïssa een maatje te groot

Eindelijk was het dan zover, na lang wachten maakte eindelijk ons 2e team zijn première in de viertallen competitie, echt op stoom zijn ze nog niet maar een revanche zit er nog in, want in deze competitie speel je in een seizoen 2x tegen elkaar!

Aan het eerste bord speelde Erik tegen één van de aanstormende talenten van Caïssa-Eenhoorn en er stond al gauw een gesloten siciliaan op het bord, met vaardige hand wist

wat moet ik hier nu mee ...

wat moet ik hier nu mee …

Erik spelende met zwart deze stelling eenvoudig in evenwicht te houden en meer dan remise zat hier dan ook niet in. Wel was dit de laatste partij die nog gaande was, want op de andere borden had inmiddels aan ieder bord een “Buket Na Priyome” plaatsgevonden.

Piet was na een lange omzwerving toch bij het jeugdhonk van Caïssa aangekomen, maar de reis had een zware tol geëist van zijn concentratie en voordat Piet het in de gaten had stond hij zomaar een stuk achter en het verlies was onvermijdelijk.

Na een lange reis eerst maar eens koffie

Na een lange reis eerst maar eens koffie

Aan het 3e bord speelde Leo tegen Robin Duson de enige jonge dame in het gezelschap, maar een makkelijke partij zat er niet in. Als een echte ninja strafte zij de trage Caro-Kan verdediging van Leo genadeloos af (Nooit meer 3. … g6 spelen Leo, maar gewoon slaan op e4) en tegen dit geweld was geen kruid gewassen en Leo moest hierna zijn strijd al snel staken.

nog eens koffie dan maar

nog eens koffie dan maar

Frans liep in het middenspel een dubbele pion op de c lijn op die onverdedigbaar was in het eindspel, door wat onnauwkeurig spel van zijn tegenstander had Frans mogelijk de remise haven in het verre eindspel kunnen bereiken, maar dit was ook niet zijn avond en met een waar staccato van zetten was het leed snel geleden.

Frans in gedachten ..., remise gemist?

Frans in gedachten …, remise gemist?

Tsja dit eerste optreden was niet echt een succes, maar uniek en gelukkig bij het schaakspel is één partij nooit direct het einde en volgen er gelukkig altijd vele anderen.

Het verslag van Caissa staat hier

Voetnoot: Een Buket Na Priyome is Russisch voor een (drama) misdaadfilm, Russische schakers noemen daarom een klein tactisch plan (mini plan) een priyome!