Degoschalm schittert tegen Heerhugowaard 3!

Het was alweer een tijdje geleden dat iedereen op scherp stond en gereed om zijn prooi te verslinden, maar donderdagavond was het dan zover en moesten wij aantreden tegen het sterke HH3 2e in de competitie achter Purmerend 5.

Door de afwezigheid van Frits en Henk hadden we versterking gevonden in Daniel en Erik die gelukkig acte de presence wilden geven.

De spanning achter de borden was vanaf het begin voelbaar en beide teams wilden tot het uiterste gaan om de overwinning binnen te slepen. Toch sloeg Degoschalm als eerste toe en George, helemaal los, vermorzelde zijn op papier sterkere tegenstander met kinderlijk gemak, zeer indrukwekkend een topper waardig!

Het is altijd fijn om vanaf het begin voor te staan en ik zag de rest van het team met gekromde ruggen achter de borden zitten om de prestatie van George te evenaren. Carlo voor deze keer overgelopen naar de vijand speelde tegen Erik een solide partij en het wederzijdse respect zorgde ervoor dat de remise marge nergens onrecht werd aangedaan.

Gerard de laatste tijd geteisterd door wat ongelukkige momenten liet zien dat dit maar van tijdelijke aard is en wist zijn tegenstander in een ijzeren greep te houden en alle kansen naar zich toe te trekken als extra bonus mocht hij van zijn uiterst sportieve tegenstander het onvermijdelijke mat ten uitvoer brengen.

Bas vergat dat pionnen kinderen zijn die eenmaal volwassen in het eindspel de partij kunnen beslissen en was te zeer met zijn aanval bezig en weigerde zijn nu nog zwakke onderdanen een veilig toevluchtsoord te bieden, als een echte krijger stortte hij zich op de vijand om na de strijd zijn huis en kinderen afgebrand terug te vinden. En zijn zwakke eenzame monarch vond helaas een heroïsch einde door de fatale aanval van de opgegroeide kinderen van zijn rivaal.

En wat met Daniel? Doet het Brabantse leven hem goed? Zijn die Brabantse schonen niet te veel voor hem en drukt het wel en wee van zijn geliefde voetbalclub niet te veel op zijn ranke schouders? Op deze vragen maakte Daniel resoluut een einde door in Oud Indische/de Leeuw stijl zijn tegenstander in verwarring te brengen en wanneer de verwarring het grootst is, excelleert onze Daniel in een bizarre partij wist hij zijn tegenstander de ene na de andere verrassing voor te schotelen en hiermee de partij naar zich toe te trekken. {voor partij klik hier}

Aan het eerste bord speelde ik tegen Tom Roelofszen, een interessante tegenstander die op grootmeesterlijke wijze tot in het middenspel een dynamisch evenwicht wist te bewaren en er voor zorgde dat ik mijn volledige concentratie in de strijd moest werpen om een kans van slagen te kunnen krijgen. Door een kleine onnauwkeurigheid (Tom ruilde zijn sterke witte loper tegen mijn paard) wist ik een klein voordeel te krijgen. Dit voordeel kon ik door nauwkeurig spel verder uitbreiden, mijn tegenstander kon in de beslissende fase zijn stukken er niet helemaal goed meer uitkrijgen (paarden op f8 en d8 en een loper op e7) en een wat overhaaste manoeuvre in een moeilijke stelling om dat paard op f8 naar betere jachtvelden te sturen resulteerde in het verlies van een licht stuk. {voor partij klik hier}

Hiermee was onze overwinning een feit, hulde aan de invallers Erik en Daniel die met hun geweldige  inzet en prestatie hebben laten zien dat Degoschalm ook in de breedte is gegroeid!

IMG_20160218_234206