KTV3 – Degoschalm 3-3

Gisteren hadden wij de spannende match tegen KTV3 op het programma staan en op weg naar Enkhuizen had ik een onderonsje met André over wat het beste resultaat zou zijn om niet te degraderen uit de 3e klasse, uiteraard winnen natuurlijk maar tegen het sterke KTV wellicht een bijna onmogelijke opgave. KTV 3 valt wat tegen in de totale competitie maar qua rating hadden ze toch wel de iets betere papieren.

Gewapend met een geheime opstelling en een rotsvast geloof in het kunnen van onze schalmen besloot ik, in overleg met Erik, om mee te gaan als teamleider om zo het team waar nodig maximale ondersteuning te geven. Wel moest ik daarvoor een speelavond opgeven want zoals waarschijnlijk wel bekend speel ik iedere vrijdagavond ook bij een 2e schaakvereniging en wel in Enkhuizen bij KTV … Groot was dan ook de hilariteit toen ik het bericht naar Adrie Haakman (competitieleider bij KTV) stuurde met de mededeling dat ik wel zou komen maar niet zou spelen …
Enfin om 20:15 werden de klokken ingedrukt en was het zover, maar even hiervoor volgde nog een leuk intermezzo, waarom een kwartier later zou je zeggen? Eén van onze tegenstanders (Werner) was nog onderweg en na een korte wachtpauze met koffie werd besloten toch maar van start te gaan, want Werner zou nog wel komen en zo zie je dan ook op onderstaande foto Erik in opperste concentratie en klaar voor de kill.

Killershark "Erik"

Killershark “Erik”

Echter tot aller verbazing was om negen uur nog steeds geen tegenstander voor Erik geregeld en was het eerste punt binnen! Op de rest van de borden was de strijd inmiddels in volle gang, Frits aan bord één tegen Jeroen Graaf, een lastige knaap die in staat is om iedere keer weer de beste zet te vinden. Maar Frits ging er fel tegenaan en gooide voor 2 pionnen en wat vage aanvalskansen een briesend paard in de aanbieding, zeer attractief dat wel!

Frits krabt zich nog even op het achterhoofd en George ...

Frits krabt zich nog even op het achterhoofd en George …

George is nou ja George vol zelfvertrouwen staat hij iedere tegenstander naar het leven, sterk of zwak dat maakt allemaal niet uit het bloed moet vloeien en degens moeten worden gekruist. Deze keer liep dit niet helemaal goed af een licht stuk ging verloren, een pion en toen de partij. Stand 1-1

Aan het 3e bord was Henk inmiddels in een positionele strijd verwikkeld met Koen Hoffer een onbevreesde jongeling die het op de koning van Henk had voorzien, lange tijd zag het ernaar uit dat alles binnen de remise marge was gebleven, maar nadat Henk zijn witte loper door een zwart paard liet slaan, kwam het ijzersterke Dame+Loper duo onweerstaanbaar in actie. Beetje een tegenvaller maar ja dat kan gebeuren.

Gerard zat aan bord 5 (onderdeel van het geheime plan) en speelde tegen de teamleider van KTV Peter Stam en nu gaan we verder met het bovenstaande intermezzo, oké Werner de tegenstander van Erik was dus missing en na het opschrijven van ons weliswaar reglementaire eerste punt sprak hij de historische woorden “Nou ja dan winnen wij niet met 6-0 maar met 5-1”, groot was dan ook mijn glimlach toen Peter, weliswaar na heroïsche strijd, zijn koning bij Gerard moest inleveren. Prima partij van Gerard!

Peter Stam nog onwetend wat er te wachten staat ...

Peter Stam nog onwetend wat er te wachten staat

En André kreeg te maken met Rasid Krso een aanvallende speler en in een open siciliaan gingen beide heren er eens goed voor zitten, Rasid in de aanval en André in de verdediging maar loerend op de tegenaanval iets waar beide zich prima in thuis kunnen vinden. Tot op het einde was een uitslag niet te voorspellen, maar nadat Rasid een licht stuk bij André moest inleveren (dit is dus dat loerende …) was de partij beslist!

André de oehoe van Venhuizen

André de oehoe van Venhuizen

Onderstaande foto is dan ook André in vermomming!

Is ie 'm of niet!

Is ie ‘m of niet!

Eerste verrassing 2-3 voor de schalmen met nog één partij te gaan! Bij Jeroen kwam de tijdnood in zicht, maar Frits, met voldoende tijd op de klok, vergaloppeerde zich en zette zijn Dame op f7, waarna het mat onvermijdelijk was. 3-3 een goede uitslag met nog alle perspectief voor de toekomst!