Lourens van Veelen Westfries kampioen

DCIM100MEDIA

Lourens van Veelen in actie bij het Tata Chess toernooi

 

Wij kregen het volgende bericht van Nico Weel. Lourens schaakt ook op onze vereniging dus wij zijn afgeleid trots op onze vedette ook al schaakte hij namens KTV- Enkhuizen. Ook namens alle clubleden van Degoschalm van harte gefeliciteerd met deze razend knappe prestatie.

 

Dag allemaal,

Lourens van Veelen is, namens KTV, voor het eerst in zijn carrière kampioen van Westfriesland geworden. Vorige week donderdag bij De Groene Zes werd de eerste barrage partij tegen Piet Reus gespeeld. Het lot had uitgewezen dat Piet de witte stukken had.
Lourens kwam een pion voor en had wat druk op de stelling, maar het leek niet genoeg voor de winst totdat Piet met de koning het bord over ging steken. Op de terugweg raakte hij verstrikt in een grap die zeker een stuk ging kosten.

Vanavond moest Piet dus op de winst spelen om de stand gelijk te trekken.
Een vrij tamme opening die wat ruimte voordeel voor zwart opleverde. Piet wist niet goed wat te doen en dacht een pion te kunnen mee snoepen op a2. Lourens kon middels pion b3 de terugweg blokkeren (Piet had dit helemaal over het hoofd gezien). Dat was nog tot daar aan toe, maar na wits Lc4 om te voorkomen dat er toch een ontsnapping mogelijk was via b3 kwam er een dreiging op f7 in.
Ook hier greep Piet volkomen mis. Het witte paard g5 werd gepareerd met h6, waarna het paard gewoon op f7 kon slaan.
Dit zag er niet goed uit. Toen Lourens dan ook remise aanbood, werd dit geaccepteerd en was de titel voor Lourens een feit.

Bedankt voor ieders deelname en enthousiasme, wellicht tot volgend jaar!