Schaakvereniging Degoschalm-Revanche start nieuw seizoen.

Wij beginnen op dinsdag 6 september weer aan een nieuw seizoen. We starten met onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering en na afloop van de vergadering spelen we onze eerste interne competitiewedstrijd.

Op 13 september beginnen we ook weer met het jeugdschaken. Er wordt dan door twee leden van onze vereniging schaaklessen gegeven voor de jeugd vanaf 7 jaar.

Wij spelen dit jaar ook weer met een team voor de externe bondscompetitie van de NHSB(Noord-Hollandse Schaakbond).

Op 20 september doen we bij ons mee aan de Schaak-Off die georganiseerd wordt door de KNSB(de landelijke bond). Dit is speciaal bedoeld voor niet club schakers(clubschakers zijn ook welkom natuurlijk) die eens kennis willen maken met het schaken op een club. Er worden die avond in vierkampen drie ronden rapidschaak(ca 50 minuten) gespeeld door de deelnemers die zich hiervoor hebben aangemeld. De winnaars stromen door naar een regiofinale en daarna eventueel naar de landelijke finale. Inschrijven kan via de website https://schaakoff.nl/

Onze vaste speelavond is de dinsdagavond vanaf 20.00 uur in Dorpshuis de Schalm, Dr. Nuijensstraat 14 B in Westwoud. Het jeugdschaken vindt ook op dinsdagavond plaats in de Schalm maar dan van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Wij hebben de afgelopen jaren een behoorlijk aantal nieuwe leden mogen begroeten. Maar nog meer nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Wij hebben spelers en zelfs een speelster met speelsterktes van hoog tot laag. Dus er kan bij ons op ieder niveau gespeeld worden. Door de laddercompetitie die wij hanteren speel je over het algemeen tegen een speler van je eigen sterkte. En we helpen je graag door de partij na afloop te analyseren om je niveau te verbeteren. Dit doen we ook door op de clubavond 1 keer per maand een partij van een van onze leden gezamenlijk te bespreken. Op de clubavonden wordt er gespeeld in een ongedwongen en gezellige sfeer waarbij het plezier in het spelletje voorop staat.

Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Nico Reus via het mailadres secretaris@degoschalm.nl of je kunt langskomen in De Schalm om de sfeer te proeven of gelijk een partij mee te spelen. Je zult merken dat bij het regelmatig spelen van partijen je niveau snel zal verbeteren.