Degoschalm verliest met minimaal verschil!

Gisteren traden onze mannen aan tegen het op papier sterkere Revanche, lange tijd zag het er naar uit dat wij de wedstrijd konden winnen, maar helaas ging het in het beroemde laatste uurtje mis.

Klaar voor de strijd?

Klaar voor de strijd?

Aan het eerste bord wist Frits een hele mooie partij te winnen door een verkeerde inschatting van zijn tegenstander in het verre eindspel, Frits maakte hiervan dankbaar gebruik en won de partij vervolgens op simpele wijze.

Frits is er klaar voor.

Frits is er klaar voor.

Gerard had aan het 2e bord een mooie positie met veel mogelijkheden en een sloot aan tijd meer, maar ergens ging het fout en verloor hij een stuk en hiermee de partij.

Soms kan het verkeren ...

Soms kan het verkeren …

Bord 3 was voor André, lang zag het ernaar uit dat een remise de meest normale uitslag zou zijn, echter in het midden/eindspel verloor André één tempo en zijn ervaren tegenstander was er als de kippen bij om zijn prijs te innen.

Volgende keer beter en wat extra oefenen op internet!

Volgende keer beter en wat extra oefenen op internet!

En George tja wat te zeggen …, als Speedy Gonzales uit de startblokken snel oei wat snel en weg was zijn lichte stuk, wel leverde dit 2 pionnen op, maar dit was helaas onvoldoende om de partij te kunnen redden. De computer zal wel gek worden als je deze partij laat analyseren.

Speedy Gonzales in actie! En zijn tegenstander in verbazing ...

Speedy Gonzales in actie!
En zijn tegenstander in verbazing …

Erik speelde aan het 5e bord een partij met veel tactische grapjes en kwam steeds beter te staan, toch was het moeilijk om een gaatje te vinden en met de naderende tijdnood werd besloten tot remise.

Misschien had er iets meer ingezeten ..

Misschien had er iets meer ingezeten ..

Henk is een verhaal apart en eigenlijk wel grappig …, ik heb zo het idee dat Henk zichzelf een beetje onderschat en hierdoor soms iets te snel genoegen neemt met remise. Halverwege de partij zag ik Henk wat heen en weer dreutelen en ik kreeg het vermoeden dat er een remise aanbod in de lucht hing, gauw sprak ik hem aan met de woorden “Geen remise aanbieden, want we hebben je hele punt hard nodig”, Henk keek wat getergd en ook verbaasd, ging vervolgens weer achter het bord zitten en won zijn partij gedecideerd.

Henk in gedachten ...

Henk in gedachten …

Helaas bleven wij steken op 2 ½ punt en verloren hierdoor de match met het kleinst mogelijke verschil een goed resultaat, maar toch heb ik het idee dat er toch iets meer in heeft gezeten.

Enfin, op naar de volgende match en dan een pietsie meer geluk!